Šamas su žemaičių blynais

Šamas su žemaičių blynais – modernus tradicinio lietuviško patiekalo variantas, pūriuku – švelnus šamo filė su sotesniais bulviniais blynais ir mėsos įdaru.

Ši kombinacija puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei, galinčio sujungti senuosius lietuviškus skonius su tikra jūra.

 

Šamas su žemaičių blynais – modernus tradicinio lietuviško patiekalo variantas, pūriuku – švelnus šamo filė su sotesniais bulviniais blynais ir mėsos įdaru.

Ši kombinacija puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei, galinčio sujungti senuosius lietuviškus skonius su tikra jūra.

Ingridientai:

Žemaičių blynams:

  • 1 kg virtų bulvių
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g virtos arba keptos mėsos (jautiena, kiauliena ar vištiena)
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai miltų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Aliejus kepimui

Keptam šamui:

  • 500 g šamo filė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrina (sultys)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės (papuošimui)

Instrukcijos:

1. Paruoškite žemaičių blynus:

  • Virtas bulves sutrinkite į vientisą masę.
  • Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, įberkite miltų, druskos ir pipirų.
  • Gerai išmaišykite.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
  • Smulkintą mėsą sumaišykite su apkepintu svogūnu.
  • Iš bulvių masės suformuokite blynus, į vidurį dėkite po šaukštą mėsos įdaro.
  • Užspauskite kraštus ir suformuokite ovalo formos blynus.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

2. Paruoškite šamą:

  • Šamo filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite porcijomis.
  • Pabarstykite druska, pipirais ir užspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite šamą po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis bus gražiai apskrudusi ir iškepusi viduje.

3. Patiekite:

  • Ant lėkštės išdėliokite žemaičių blynus ir keptą šamo filė.
  • Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir papildomai apšlakstykite citrinos sultimis, jei pageidaujate.

Skanaus!

Šis derinys sujungia traškius žemaičių blynus ir švelnų šamą, suteikdamas tradiciniam patiekalui naujų spalvų ir skonio niuansų.

Dalinkis receptų:

Facebook
Twitter
Pinterest
Pirkinių krepšelis