Šamas, įdarytas grybais ir perlinėmis kruopomis

Šamas, įdarytas grybais ir perlinėmis kruopomis, yra puikus patiekalas tiems, kurie mėgsta tradicinius ingredientus su šiek tiek modernumo.
Šis sotus ir aromatingas patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui ar ypatingai vakarienei, derinant žuvies švelnumą su grybų ir perlinėmis kruopomis.

Ingridientai:

  • 1 didelė šamo filė (apie 1 kg)
  • 200 g perlinės kruopos
  • 150 g miško arba pievagrybių (smulkiai pjaustyti)
  • 1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
  • 2 skiltelės česnako (smulkintos)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 50 g sviesto
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • 1 šaukštelis džiovintų rozmarinų
  • 1 citrina (sultys ir žievelė)
  • Švieži krapai arba petražolės (papuošimui)

Instrukcijos:

1. Paruoškite perlines kruopas:

  • Perlines kruopas nuplaukite ir išvirkite sūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės (apie 20-30 minučių), kol jos taps minkštos.
  • Nusausinkite ir atidėkite į šalį.

2. Paruoškite grybų įdarą:

  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pusę sviesto.
  • Apkepkite smulkintą svogūną ir česnaką, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Į keptuvę sudėkite smulkintus grybus ir kepkite, kol jie išleis savo skystį ir taps auksiniai (apie 5-7 minutes).
  • Į grybus įmaišykite virtas perlines kruopas, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir rozmarinais.
  • Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Paruoškite šamą:

  • Šamo filė nuplaukite ir nusausinkite.
  • Pagardinkite žuvį druska, pipirais ir citrinos sultimis.
  • Ant filė dėkite grybų ir perlinių kruopų įdarą, tolygiai paskirstydami per visą žuvį.
  • Švelniai suvyniokite filė į ritinį arba perlenkite per pusę, kad įdaras būtų viduje.

4. Patiekite:

  • Išimkite šamą iš orkaitės ir palikite kelias minutes pailsėti.
  • Patiekite su šviežiai kapotais krapais arba petražolėmis, šalia pridėkite šviežių daržovių ar mėgstamų salotų.

Skanaus!

Šamas, įdarytas grybais ir perlinėmis kruopomis, yra puikus pasirinkimas, kai norisi įspūdingo ir sotaus patiekalo su lietuviškomis natomis. Švelni žuvis puikiai dera su kvapniu grybų ir kruopų įdaru, o citrina suteikia gaivumo.

Dalinkis receptų:

Facebook
Twitter
Pinterest
Pirkinių krepšelis