Šamo virtiniai – tai gardus ir švelnus patiekalas, kuriame tradiciniai virtiniai papildomi šviežiu žuvies įdaru.
Šamas virtiniams suteikia lengvumo ir subtilaus skonio, o minkšta tešla ir sotus įdaras puikiai dera tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Ingridientai:
Tešlai:
- 400 g miltų
- 1 kiaušinis
- 150 ml vandens
- Žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 300 g šamo filė (smulkinta arba malta)
- 1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
- 1 šaukštas sviesto
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės arba krapai (smulkintos)
Padažui:
- 200 ml grietinėlės arba grietinės
- 1 šaukštas sviesto
- 1 skiltelė česnako (smulkinta)
- Švieži krapai papuošimui
Instrukcijos:
1. Paruoškite tešlą:
- Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir po truputį pilkite vandenį, maišydami.
- Minkykite tešlą tol, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų. Jei reikia, pridėkite daugiau miltų.
- Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite pailsėti apie 20 minučių.
2. Paruoškite šamo įdarą:
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepkite smulkintą svogūną, kol jis taps auksinės spalvos.
- Įmaišykite smulkintą arba maltą šamo filė ir kepkite, kol žuvis taps švelni (apie 5 minutes).
- agardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis arba krapais.
- Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
3. Formuokite virtinius:
- Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite apskritimus (naudokite stiklinę ar specialią formelę).
- Į kiekvieną apskritimą dėkite po šaukštelį šamo įdaro, užlankstykite ir sandariai užspauskite kraštus, kad įdaras neištekėtų verdant.
4. Virkite virtinius:
- Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens.
- Į verdantį vandenį dėkite virtinius ir virkite apie 5–7 minutes, kol jie iškils į paviršių.
5. Paruoškite padažą:
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite smulkintą česnaką ir lengvai pakepkite, kol jis taps kvapnus.
- Supilkite grietinėlę arba grietinę, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
- Kaitinkite, kol padažas sutirštės.
6. Patiekite:
- Išvirtus virtinius sudėkite į lėkštę, užpilkite paruoštu grietinės padažu ir pabarstykite šviežiais krapais.
- Papildomai galite pridėti sviesto gabalėlį arba patiekti su raugintais kopūstais ar daržovių salotomis.
Skanaus!
Šamo virtiniai yra lengvas, tačiau sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek vaišėms.
Skanūs tiek su grietinės padažu, tiek vieni, jie tikrai taps jūsų mėgstamiausių patiekalų sąraše.