Šamas su grietininiu krapų ir garstyčių padažu

Šamas su grietininiu krapų ir garstyčių padažu – tai skanus ir švelnus patiekalas, kurio kremiškas ir aromatingas padažas puikiai dera su švelniu šamo skoniu.

Šis receptas tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui, nes yra paprastas, tačiau labai skanus.

Ingridientai:

Šamui:

  • 600 g šamo filė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 citrina (sultys)

Grietininiam krapų ir garstyčių padažui:

  • 200 ml grietinėlės
  • 2 šaukštai garstyčių (mielinių arba aštrių, pagal skonį)
  • 1 šaukštas kapotų šviežių krapų (arba džiovintų)
  • 1 skiltelė česnako (smulkiai pjaustyta arba tarkuota)
  • 1 šaukštas sviesto
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 1 šaukštas citrinos sulčių (pagal skonį)

Instrukcijos:

1. Paruoškite šamą:

  • Šamo filė nuplaukite, nusausinkite ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  • Į keptuvę dėkite šamo filė gabalėlius ir kepkite po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis taps auksinė ir visiškai iškepta, bet dar sultinga viduje.
  • Išimkite šamą iš keptuvės ir padėkite į šiltą vietą.

2. Paruoškite grietininiam krapų ir garstyčių padažui:

  • Keptuvėje, kurioje kepote šamą, ištirpinkite sviestą.
  • Įdėkite smulkintą česnaką ir trumpai pakepkite, kol jis taps kvapnus (apie 1 minutę).
  • Supilkite grietinėlę, garstyčias ir gerai išmaišykite.
  • Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol padažas šiek tiek sutirštės (apie 5–7 minutes).
  • Įdėkite kapotų krapų, druskos, pipirų ir citrinos sulčių pagal skonį.
  • Gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

3. Patiekite:

  • Į lėkštes dėkite iškeptus šamo gabalėlius.
  • Ant šamo užpilkite grietininiam krapų ir garstyčių padažu.
  • Papuoškite papildomais kapotais krapais ir, jei norite, šiek tiek citrinos žievelės.

Skanaus!

Šamas su grietininiu krapų ir garstyčių padažu – tai elegantiškas ir skanus patiekalas, kuris suteiks šventinį pojūtį net ir paprastai vakarienei.

Kremiškas padažas su krapais ir garstyčiomis papildo šamo filė ir suteikia puikų skonio balansą.

Dalinkis receptų:

Facebook
Twitter
Pinterest
Pirkinių krepšelis